Om aktørene

Karin Kinge Lindboe

Karin Kinge Lindboe (født 1947) har skrevet en rekke bøker for barn og ungdom etter at hun debuterte i 1992 med Mormors hjerte. Med triologien om Syr: Solkvinnens flamme, Gaupesommer og Vinterkråke, beveget Lindboe seg fra en hovedsakelig realistisk fortellerstil over i fantasy-genren. I 2004 ble hun nominert til Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok for Stella, som har fått en frittstående oppfølger i Etterpå varer så lenge (2011), som er blitt tildelt Kritikerprisen. Lindboe har også skrevet flere bøker som er utkommet i Lesehest-serien.

Foto: 

Internett: Karin Kinge Lindboe

Bilde av forfatter Karin Kinge Lindboe

Karin Kinge Lindboe

Karin Moe Hennie

Karin Moe Hennie (født 1976) er forfatter fra Kristiansand. Hun har studert dans på Statens balletthøgskole, og siden tok hun tekstforfatterstudiet på Westerdahls School of Communication. Siden 1998 har hun arbeidet som frilans danser, skuespiller, koreograf, pedagog, regissør og forfatter. Hun har skrevet barnebøkene Ninjana, Dingle som en kringle, Pollus- Den lille pollenplagen og Fra stor til liten. De siste ti årene har hun turnert med Den kulturelle skolesekken og Den kulturelle bæremeisen. Karin har produsert flere forestillinger for barn og unge, bl.a. En hylle av følelser, Dingle som en kringle, Skrot, Hjerte av glass, Pollus-Den lille pollenplagen og Fra stor til liten.

Under barnebokfestivalen skal elevene på 3. trinn få møte Karin Moe Hennie og Ninjana. Alle barnehagebarn får møte henne på festivalåpning for barnehagene

Foto: Roy Emanuelsen
Internett: http://www.kmhennie.no/

bilde av Karin Moe Hennie

Karin Moe Hennie

Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen (født 1977) og er cand.mag. med fagene litteraturvitenskap, teaterhistorie, historie og Forfatterstudiet (Universitetet i Tromsø). Han debuterte i 2002 med barneboken Pitbull-Terje går amok. Senere har han gitt ut barnebøkene, Jafs. Flukten fra Villmarka Zoo, Pelle blir rappa, Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet, Pitbull-Terje blir ond, og Pitbull-Terje på sporet av den tapte far. En terrorist i senga er solgt til et arabisk forlag, og Førstemann som pissa på månen er solgt til Korea og Tyskland. Ungdomsromanen Super er solgt til Tyskland og Nederland. Forfatteren har dessuten skrevet flere småbarnbøker om Alvin Pang, og han står også bak suksessen Monstrene i Dunderly. I 2012 kom Den sommeren pappa ble homo.

Endre har fått en rekke priser for sine bøker og filmer/manus: Kirke- og Kulturdepartementets litteraturpremie for beste barne- og ungdomsbok, ARKs barnebokpris, Amandaprisen for beste barne- og ungdomsfilm og kinosjefenes Sølvklump for beste norske film og UPrisen. Endre Lund Eriksen har fått Bodø kommunes kulturpris for 2010 og Skolebibliotekarenes litteraturpris. Han er tildelt Teskjekjerringprisen 2013 for sitt forfatterskap. Endre Lund Eriksen har også skrevet filmmanus til «Svein og rotta i verdensrommet» sammen med Gunnar Hammer, basert på Marit Nicolaysens bøker.

Under barnebokfestivalen får 4. trinn møte han på åpningsforestillingen, og på 8. trinn blir det forfattermøte på skolene.

Foto: Martin Eilertsen

Internett: https://lunderiksen.wordpress.com/

Bilde av forfatter Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen

 

Henning Røed

Henning Røed (f. 1955) er marinbiolog. Han har jobbet som oppdrettskonsulent innen laksenæringen, og med fisk og marin ressursutnyttelse i Miljøverndepartementet, Statens forurensningstilsyn og WWF. Fiskehistorier. Hvem skal eie havet? er hans første bok, og kom ut i 2013. Deretter har det kommet 4 bøker i serien Havets mysterier – Utrolige historier fra virkeligheten, og deretter kom boka Hai i 2019. Alle bøkene er sakprosa for barn.

Henning Røed skal besøke 5. trinn. og på lørdag blir det Haihai for barn 4 – 10 år – en fortellerstund om krabber, blåskjell og brennmaneter. Men også om litt mer ukjente arter som haier, kråkeboller og breiflabb.

Internett:  Henning Røed

Bilde av forfatter Henning Røed

Henning Røed

 

Marte Huke

Marte Huke (født 1974) er en norsk forfatter, som har studert ved universitetet i Bergen og ved skrivekunstakademiet i Hordaland. Hun debuterte med diktsamlingen Delta i 2002. Hun har senere gitt ut tre diktsamlinger og en roman. Marte holder skrivekurs for mennesker i alle aldre: i skoleklasser, i gallerirom, på forfatterskoler, på biblioteker og festivaler. Kursene prøver å skape skrivelyst og egen refleksjon rundt tekst. Noen av kursene har turnert via den kulturelle skolesekken.

Marte Huke skal ha skrivekurs for 2. og 3. trinn, 9. og 10. trinn.

Foto:

Internett: Marte Huke

Bilde av forfatter Marte Huke

Marte Huke

Audhild Solberg

Anne Audhild Solberg er født 12. april 1975, og vokste opp i den lille bygda Sauland i Telemark sammen med lærerforeldrene, to yngre søsken og golden retrieveren Balder. Da hun var 19 år, flyttet hun hjemmefra for å studere, og etter åtte år var hovedfaget i nordisk språk og litteratur i boks. Audhild jobbet som forlagsredaktør, oversetter, språkvasker, manuskonsulent og skribent før hun tok steget over i forfatternes rekker i 2014 med barneboka Kampen mot superbitchene. Hun skriver på både nynorsk og bokmål, og hun mottok ARKs barnebokpris og Barnas Bokpris for debutromanen Kampen mot superbitchene.  Boken er oversatt til åtte språk. Serien om superbitchene består av i alt fire bøker. Hun har også gitt ut grøsseren Den svartkledde jenta samt barneboka Harpa, som hun mottok ARKs barnebokpris for. Solberg er dermed den andre forfatteren som har mottatt prisen to ganger. Audhild bor på Grünerløkka i Oslo og er glad i bøker, film og alt som har med England å gjøre. Dessuten har hun ca. én million fregner og kan spille trompet.

Internett: Audhild Solberg

 

Bilde av forfatter Audhild Solberg

Audhild Solberg

 

Line Renslebråten

 

Line Renslebråten er årets illustratør og hennes bilder kan du se på Grimstad bibliotek. hun skal også ha kreativt kurs for 4. trinn.

Line Renslebråten skriver og illustrerer sakprosa  for barn. Hun brenner for natur og miljø, og elsker å formidle for barn.Hun har skrevet 6 sakprosabøker, blant annet Virkelighetens monstre og Under polarisen.
Illustrasjoner fra Under Polarisen er årets utstilling på barnebokfestivalen, boken handler om det sårbare og yrende livet under Polarisen i Arktis.

Internett: Line Renslebråten

 

Bilde Line Renslebråten

Line Renslebråten

Inger Helen Kilsti

Inger Helen Kilsti har skuespiller-utdannelse fra Danmark, USA, Sveits og Italia, med spesialisering innen klovning. Spilte i flere år med Klovnegruppen Kisaco rund i Europa og USA. Hun har bodd de siste 13 år i Grimstad, og hatt flere produksjoner i DKS i Aust og Vest-Agder, jobbet med instruksjon og har også utviklet teater prosjekter på Vest-Agder Museet.

Inger Helen piller forestillingen «Den magiske skipskatten» sammen med musiker Arild Nyborg.
Hun er også instruktør for forestillingen «……..»

Bilde fra teaterforestilling

Inger Helen Kilsti

Arild Nyborg

Arild Nyborg har master/diplom i trommesett fra det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han har turnert med Percussionsgruppen Stomp siden 2003. Han var med på avslutningsseremonien i OL i London 2012. Han har vært bosatt i Arendal siden 2007, og spiller bland annet med World Music gruppen Nutopia og improvisasjons gruppen frioms.org. Han driver også plateselskapet Glacier Records sammen med Lars Andreas Haug og Tom Rudi Torjussen.

Arild Nyborg spiller forestillingen «Den magiske skipskatten» sammen med skuespiller Inger Helen.

Internett: Arild Nyborg

Arild Nyborg

Tone Falkenhaug

Tone Falkenhaug er forsker ved Havforskningsinstituttet i Flødevigen. Hun kommer på festivallørdag og vil fortelle oss om Havets mysterier  for barn 8 – 14 år , og svare på spørsmål om mysteriene i havet!

Internett: Tone Falkenhaug

Bilde av Tone Falkenhaug

Jan Tore Noreng

Jan Tore Noreng (1968) er en norsk lærer og forfatter bosatt i Mefjordvær på Senja. Han debuterte i 2011 med boken Dødens skole som ble nominert til Arks barnebokpris samme år.

I 2016 vant han Uprisen for ungdomsromanen #Alfahann. Boken er sterk, spennende og tar opp sentrale temaer som ikke bare fenger gutter, men også jenter. Her snakkes det blant annet om kroppsfokus, sosiale medier og hvordan det er forventet at man skal være når man er ung. Jan Tore treffer ungdommene på en spesiell måte med både handlingen og språket. Han har god erfaring med å reise rundt på skoler, og har også drevet mye med undervisning i kreativ skriving.

Under barnebokfestivalen vil elevene på 9. trinn kunne glede seg til et spennende møte med en engasjert forfatter!

Internett: Jan Tore Noreng

 

Jan Tore Noreng

Jan-Tore Noreng

Steffen Sørum

Steffen R.M. Sørum (f. 1976) er forfatter og er ansatt som faglig leder for Forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt der han også underviser i kreativ skriving. Han debuterte som forfatter med boka «Du elsker meg» i 2000. Han har gitt ut flere bøker både for voksne, ungdommer og barn.

I 2016 vant han Kulturdepartementets pris for beste fagbok for boka «Skriv genialt».

Steffen Sørum skal under festivalen ha skrivekurs i sakprosa for ungdomsskolen.

Internett: Steffen Sørum

 

Steffen Sørum

foto: Cappelendam

Monika Steinholm

Monika Steinholm (f. 1983) gav ut sin første ungdomsbok «fuck verden» i 2015. Hun har gitt ut flere ungdomsbøker.

I 2018 kom første boka i Ankh-serien. Denne boka var nominert til Bokslukerprisen i 2018/19. Serien er nå avsluttet og består av 6 bøker og det er disse bøkene Monika Steinholm skal fortelle om under festivalen. Det er 6. trinn som får besøk av henne.

Internett: Monika Steinholm

 

Monika Steinholm

foto: Thalia Steinholm