Om aktørene

Forfatter Øivind Berg

Øivind Berg

Øivind Berg (født 1955) er lærer, reklamemann og forfatter bosatt i Arendal. Han har skrevet mer enn 40 faktabøker for barn om norsk natur og friluftsliv – blant annet bøker som «Barnas bok om fugler», «Se på fuglene i hagen» og «Naturkalenderen». Han har også skrevet «Barnas store friluftsbok KOM UT», og han er spesielt opptatt av å få oss ut i naturen – året rundt. I tillegg til å være forfatter jobber Øivind med informasjon for og om Raet nasjonalpark – Sørlandets egen marine nasjonalpark. Øivind har vært aktiv friluftsmann siden han var helt ung.

Øivins skal besøke elevene på 5. trinn og på festivalsøndagen kan alle komme til biblioteket for å høre om fugler i park og hager. Byhaven ligger rundt biblioteket og hvilke fugler kan man treffe der.

Foto: 

Internett: Øivind Berg

Jan Tore Noreng

Jan Tore Noreng (1968) er en norsk lærer og forfatter bosatt i Mefjordvær på Senja. Han debuterte i 2011 med boken Dødens skole som ble nominert til Arks barnebokpris samme år.

I 2016 vant han Uprisen for ungdomsromanen #Alfahann. Boken er sterk, spennende og tar opp sentrale temaer som ikke bare fenger gutter, men også jenter. Her snakkes det blant annet om kroppsfokus, sosiale medier og hvordan det er forventet at man skal være når man er ung. Jan Tore treffer ungdommene på en spesiell måte med både handlingen og språket. Han har god erfaring med å reise rundt på skoler, og har også drevet mye med undervisning i kreativ skriving.

Under barnebokfestivalen vil elevene på 9. trinn kunne glede seg til et spennende møte med en engasjert forfatter!

Foto: 

Internett: Jan Tore Noreng

Jan Tore Noreng

Jan Tore Noreng

Terje Torkildsen

Terje Torkildsen er skuespiller, komiker, miljøverner, skribent og forfatter.

2008 debuterte Torkildsen som forfatter med ungdomsboka Marki Marco, utviklet i samarbeid med 10. klasse ved St. Svithun skole i Stavanger. Terje Torkildsen har vunnet UPrisen to ganger. I 2009 vant han med boka «Marki Marco» og i 2012 var det bok nr. 3 i Dystopia-serien han vant med.

Under barnebokfestivalen skal elever på 6. trinn få være med på Workshop med Humor. Utgangspunktet for Workshopen er «humorboka» av Torkildsen som kom ut i 2017

Foto: 

Internett: Terje Torkildsen

Terje Torkildsen

 

Josef Yohannes

Josef Tzegai Yohannes (1980) er født i Danmark, men kommer opprinnelig fra Eritrea. Han flyttet til Norge da han var ni år og er oppvokst i Oslo.

Josef Yohannes har et stort samfunnsengasjement og inspirert av møter med barn og ungdom under Fotball-VM i Sør-Afrika skapte han sin egen superhelt – The Urban Legend. The Urban Legend er en superhelt som kjemper mot ondskap og undertrykkelse og som gir de fattige og glemte og de som ikke kan stå opp for seg selv en stemme. The Urban Legend er utgitt på 8 språk. Josef Yohannes er ambassadør for «The Nelson Mandela Foundation» i Norge.

Under barnebokfestivalen i april kan elevene på 8. trinn glede seg til et møte med en engasjert Josef Yohannes!

Foto: Ola Eggen

Internett: Josef Yohannes

Josef Yohannes

Josef Yohannes

 

Eldrid Johansen

Eldrid Johansen er en allsidig dame. I tillegg til å være forfatter, er hun blant annet både skuespiller, sanger og religionshistoriker!

I 2005 debuterte hun med boka Sara vil bli stjerne. Hun har gitt ut mange bøker etter denne, både løvegrøss og andre lettlestbøker, som for eksempel bøkene om valpen Hjalmar. I tillegg har hun skrevet sakprosa og gitt ut ungdomsromanen Charliblogg.

På Barnebokfestivalen skal Eldrid være med på Åpningsforestillingen for 4. trinn i Catilina. 2. og 3. trinn får besøk av henne på sine skoler.

bloggen hennes kan du lese mer om bøkene hun har skrevet, og hva hun ellers driver med.

Foto: 

Internett: Eldrid johansen

Eldrid Johansen

Mina Lystad

Mina Lystad er manusforfatter og journalist. Hun debuterte som forfatter i 2015 med barneboka «Alfred må lese høyt». I 2016 kom hennes andre barnebok, «Helmer og Matilda».

I 2018 kom boka «Nørd» ut, der temaet er hvor langt en er villig til å gå for å bli populær. I forbindelse med boken om Alfred har Mina Lystad holdt foredrag for barn både om det å være nervøs og om det å skrive.

Mina Lystad skal barnebokbades av 6. klasseelever fra Fevik og Jappa skole som har arbeidet frem spørsmålene til dette bokbadet.

Foto: Mina Lystad

Internett: Mina Lystad

Mina Lystad

Anna Tromop

Anna Tromop er årets festivalutstiller. Hun er Grimstad-jente og studerer ved Cambridge School of Art i England. Hun i ferd med å avslutte sin master i barnebokillustrasjon.

I denne utstillingen blir vi kjent med et par prosjekter fra hennes master. Det er historien om en mann som lager stjerner og som må dra på en underlig reise gjennom havet. Starmaker er hennes egen historie, og den skal blant annet presenteres på Bologna Childrens Book Festival senere i år. Vi får også se hennes illustrasjoner til klassikeren Treasure Island, av Robert Louis Stevenson.

Foto: 

Internett: Anna Tromop

Anna Tromop

Mariann Aaland

Mariann Aaland har mer enn 10 års erfaring fra magasinbransjen, både som redaktør og redaksjonssjef. Hun har studert ved Forfatterstudiet i Bø og i Tromsø, og i 2013 debuterte hun med romanen «Det var stille, det snødde».  Siden har hun jobbet som forfatter, skrivelærer og frilansjournalist. Mariann er født i 1981 og bor i Oslo.

Under barnebokfestivalen skal hun ha skrivekurs for elever på 9. og 10. trinn.

Foto: 

Internett: Mariann Aaland

Mariann Aaland

Robert Næss

Robert Næss er født i 1970 og bor i Oslo. Han er utdannet innen film, idéhistorie og teatervitenskap. Han har skrevet flere barnebøker og skrevet og regissert kortfilmer og dokumentarfilmer. Han er også hovedforfatter på humorserien Alle sammen sammen på NRK Super.

Han debuterte som barnebokforfatter i 1999 med Den avskyelige julenissen. Fra 2015 har han gitt ut Gullfeber, Katastrofekvelden, Familie på boks, Dobbeldaten, Zombieutbruddet og Neanderland.

De to siste bøkene er starten på en ny fantasyserie som han kaller «Byrået for ikke-hendelser». Om Zombieutbruddet sier forlaget dette: Alle vet hvordan man stopper en zombie. Du bare moser hjernen – og det er det. Men hvordan stopper du et hissig zombievirus som truer med å spre seg over hele Norden, kanskje hele verden? Thelma og Tico har bare så vidt startet opplæringen som paranormale agenter da katastrofen skjer og de må ut på sitt første farefulle oppdrag. En liten feil kan bety døden. Eller enda verre – de kan selv bli til zombier!

Foto: Erik H. Okstad

Robert Næss

Camilla Kuhn

Barnebokforfatter og illustratør Camilla Kuhn er født i 1975 og vokste opp på Rykkinn og Bærums Verk. Hun bor og jobber nå i Oslo.

Kuhn er utdannet fra Central Saint Martins College of Art and Design i London, og debuterte med den første billedboken i 2007 da det første barnet kom. Så kom det et barn til, og da ble det ny bok også. Men så bestemte hun seg for ikke å lage flere barn, bare flere bøker.

Hun har skrevet en rekke lettlestbøker for de aller ferskeste leserne, og bestreber seg på å lage bøker som selv om de er enkle, skal være litt uforutsigbare og veldig morsomme.

Internett: Camill Kuhn

Foto: Maja Hattvang

Camilla Kuhn

Hilde Eskild

Hilde Eskild er en norsk forteller, lærer og forfatter bosatt i Lillesand. Fra 2000 har hun reist rundt i Norden med forestillinger, kurs og foredrag på festivaler og seminarer, og Eskild har også vært på flere turneer for Den kulturelle skolesekken. I 2012 fikk Eskild både publikumsprisen og en bronsemedalje i NM i litteraturformidling, og i 2014 ble hun norgesmester.
I Barnebokfestivalen skal hun ha fortellerstunder for barn i barnehagealder.

Internett: Hilde Eskild

 

Hilde Eskild