Hvor lenge har du vært interessert i bøker?

– Siden fjerde klasse. Før det syns jeg det var så vanskelig å lese, og valgte derfor heller TV. Mamma prøvde ofte å få meg interessert, men det ble jeg ikke før jeg lånte en kjærlighetsbok for barn av Unni Lindell som heter «Forelska Forever». Det var den første boka jeg greide å lese helt ferdig, og da ble jeg veldig stolt av meg selv. Etter det pleide jeg å låne mamma sitt lånekort på biblioteket og lånte stabler med bøker!

Når starta du med bokbloggen din?

– Starte for ett år siden, faktisk 1. januar 2017. Begynte med noen få, korte bokanmeldelser. En dag overrasket mamma meg med å spørre Aschehoug om jeg kunne anmelde bøker for dem, og de svarte ja! Jeg husker hvor glad jeg ble, og så begynte jeg å sende dem mail for å få tilsendt bøker jeg ville lese.

Jeg får jevnlig forespørsler fra forfattere og forlag om jeg vil anmelde bøkene deres, og det blir jeg glad for. Nå er jeg bokanmelder for for Aschehoug, Gyldendal, Vigmostad og Bjørke, Kagge, Publica, GursliBerg, Mangschou, Juritzen og Emont Underholdning. Det er veldig morsomt å tenke på alt som har skjedd på litt over ett år!

Hvor mange bøker leser du i året?

– Det varierer selvfølgelig en del, men både ifjor og i forfjor leste jeg over 70 bøker – altså mer enn en i uka.

Hvilket forfatterbesøk under Barnebokfestivalen husker du best?

– Det var da vi fikk besøk på skolen av en av mine favorittforfattere på den tiden, Nina E. Grøntvedt. Hun har blant annet skrevet serien om Oda, og jeg kjøpte boke «Hei, det er meg» for å få autograf.

Hvilke sjangere av bøker syns du er mest interessant å lese?

– Jeg liker å lese alle slags bøker, men de jeg liker best er fantasybøker. Hadde lenge dilla på kjærlighetsbøker, men en dag vi var på bruktbutikk fant pappa to fantasybøker til meg; «Jernkongen» og «Jernprinsessen». Jeg elsket disse bøkene, og klarte ikke legge dem fra meg ett sekund! Etter det har jeg vært hekta på fantasybøker.

Din absolutte favorittbok; Har du en spesiell bok som seiler opp som klar favoritt?

– Jeg elsket, som nevnt, «Jernkongen» og «Jernprinsessen» av Julie Kagawa, så disse topper nok lista mi. En annen favoritt er «Caraval», som er en kjempespennende fantasybok av Stephanie Graber. Jeg liker også veldig godt seriene «Skyggejegerne», «The Selection» og «Kattekrigerne».

Har du møtt mange hyggelige forfattere?

– Jeg har vært i kontakt med flere forfattere via Instagram, Facebook og bloggen min, men har ikke møtt så mange av dem. Jeg har møtt Nina E. Grøntvedt og Jørn Lier Horst, som begge var veldig hyggelige. Sistnevnte møtte jeg under åpningen Grimstad Bibliotek i desember og på forfatterbesøk på skolen.

Takk for praten, Nora! Vi ønsker deg videre lykke til med bloggen, og så sees vi under Barnebokfestivalen!

Følg bloggen til Nora her: http://noravinjor.blogg.no/

Noras bokblogg